Navijači Rome mogu odati potpunu zahvalu crnogorskom nogometašu Mirku Vučiniću koji je odlučio veliki gradski derbi protiv Lazija, u kojem je Roma pobijedila 2-1.

Nakon dva dana izbivanja na vrh tabele se tako vratila Roma i ponovno ima jedan bod plusa u odnosu na milanski Inter. S druge strane Lazio će i dalje u završnici sezone nemirno spavati jer im je ugrožen prvoligaški status. Četiri kola prije kraja imaju tek tri boda više od Atalante koja je na 18. mjestu tabele.

Rimski derbi je, kao i uvijek, bio naelektrisan do krajnjih granica, pa ne čude dva jedanaesterca, jedan crveni karton (Lazijev igrač Ledesma u završnici) i devet žutih kartona (Laziju dva, a Romi sedam).

Apsolutni junak utakmice bio je Vučinić koji je postigao oba pogotka u nastavku i tako Lazijevih 1-0 preokrenuo u Rominih 2-1. Prvi pogodak je Vučinić zabio iz jedanaesterca, nakon prekršaja na Taddeiju (54. minuta). Deset minuta kasnije je gromovito izveo slobodan udarac s 20 metara, a unatoč tome što je lopta proletjela sredinom gola, golman Lazija Muslera nije imao nikakve šanse. Lopta je strašnom brzinom odsjela pod prečku za 2-1.