Engleski News of the World piše da je njemački proizvođač sportske opreme Adidas voljan ponuditi Liverpoolu produljenje aktuelne saradnje koje bi klub s Anfielda masno naplatio.

Liverpool s Adidasom ima dvogodišnji ugovor vrijedan 12 miliona funti po sezoni, a odgovorni ljudi iz Adidasa već su, piše NOTW, kontaktirali upravu Liverpoola kako bi im predložili produženje saradnje, odnosno sklapanje novog, desetogodišnjeg ugovora, koji bi Liverpoolu priskrbio 150 miliona funti.

Iz Adidasa su već kontaktirali direktora menadžmenta u klubu s Anfielda Christiana Purslowa, te mu priopćili da žele započeti pregovore o novom ugovoru što je prije moguće.

Poznato je da Liverpool muku muči s dugovima, a u Adidasu na ovaj način žele parirati svom rivalu Nikeu, koji je u studenome 2000. godine potpisao 13-godišnji ugovor s Manchester Unitedom, vrijedan 300 miliona funti.

Manchester United i Liverpool debelo nadmašuju sve rivale u Premiershipu, kada je u pitanju prodaja dresova fanovima širom svijeta. U Adidasu vjeruju da će dvije najveće zvijezde ekipe s Anfielda, španski napadač Fernando Torres i kapetan Steven Gerrard ostati na Anfieldu i nakon ljeta. Poznato je da se upravo dresovi s njihovim imenima najbolje prodaju.