Novi val huliganskog nasilja zaplahnuo je Europu, ali i svijet. Nedavno je u Parizu u obračunu iste navijačke skupine poginuo muškarac, Grci su napravili show za pamćenje, Juventusovi tifosi prijetili svojim nogometašima, dok su poljski navijači u tučnjavi ozlijedili deset policajaca.


Grci su proteklog vikenda još jednom dokazali da su spremni učiniti sve kako bi se obračunali s ljutim neprijateljima. iako njihova momčad uopće nije igrala, navijači PAOK-a su otputovali u Kabalu samo kako bi se potukli s pristašama Arisa, a malo je reći da su u tome uspjeli.

Poljska, nacija poznata po jakoj huliganskoj sceni koja s Ukrajinom organizira EURO 2012. godine, pokazala je da i u svojoj trećoj ligi ima velikih problema s nasiljem. Na susretu Gornik Konina i Legije Chelmno došlo je do međusobne tučnjave navijača, nakon čega su domaći tifosi dalekometnom artiljerijom napali policiju i ozlijedili desetak plavaca.

Ni u Meksiku, naravno, nisu imuni na žestoke scene nasilja na tribinama, no čudi da je do incidenta došlo među pripadnicima iste navijačke skupine.
Ljubiteljima Tigresa je teško pao subotnji 1:0 poraz od Toluce. Frustrirani jer je njihov klub izgubio četvrtu od pet posljednjih utakmica, a pobijedio u tek jednom od zadnjih 11 dvoboja, dio navijača je bijes odlučio iskaliti na kolegama s iste tribine.

Navijačka makljaža zbog koje je Pariz u šoku 
Nakon svega viđenog, možda nije loše poslušati savjet izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića koji je nedavno u sklopu rasprave o HNL-u ustvrdio kako je "nogomet bolje gledati kod kuće na TV-u, s kokicama u jednoj, i čučom u drugoj ruci".