Inicijativa je krenula na Facebooku, a podržali su je i navijači Portugala na prijateljskoj utakmici protiv Kine. Od Cristiana Ronalda i suigrača su zatražili da na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi zaigraju s brkovima!

Portugalska reprezentacija mogla bi zaraditi i dodatni publicitet na najvećoj fudbalskoj smotri, koja se od 11. juna do 11. jula održava u Južnoj Africi. Prema pisanju španjolskog sportskog dnevnika  Cristiano Ronaldo i njegovi suigrači moraju pustiti brkove za Svjetsko prvenstvo!

Na Facebooku je formirana grupa, vjerojatno portugalskih navijača, koji su zatražili od svojih reprezentativaca da svoje lice ukrase muškim ponosom i malo po malo se incijativi pridružili gotovo 3.000 članova. U obrazloženju stoji da tipični Portugalac mora imati brkove (?!).

Nije, međutim, sve ostalo samo 'mrtvo slovo' na internetu. Ovoga se tjedna na prijateljskoj utakmici odigranoj u Coimbri između Portugala i Kine pojavio transparent podrške incijativi na Facebooku, a navijači su u jednom trenutku skandirali: "Želimo Seleçao (nadimak portugalske reprezentacije, a ne samo brazilske op.a.) s brkovima u Južnoj Africi!".