Kapiten francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry kaže da se neće previše osvrtati na prijem navijača u srijedu na Stade de Franceu, u prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Henryja zbog čuvenog igranja rukom na istom stadionu u dvoboju protiv Irske, u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nisu osuđivali i žestoko kritizirali samo ljubitelji nogometa u Irskoj ili širom svijeta, već čak i oni francuski! Akcija u kojoj je dva puta igrao rukom prije dodavanja Williamu Gallasa za izjednačujući gol u produžetku uzvratne utakmice protiv Irske za konačnih 1-1, gol koji je Francuze odveo na Svjetsko prvenstvo, već je ušla u anale kao najveća nogometna kontroverza prošle godine.

"Ne strahujem od reakcije navijača, ne igramo protiv Španije kako bismo se pomirili s njima, već da provjerimo u kakvoj smo formi u dvoboju protiv jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Nakon te utakmica protiv Irske ja sam ostao isti kakav sam i bio. Samo sam spoznao pravu prirodu i karakter nekih ljudi", kaže Henry.

Barcelonin napadač u reprezentaciji često igra na lijevom krilu, iako mu više odgovara uloga središnjeg napadača.

"Već sam hiljadu puta rekao da mi najviše paše igrati u vrhu napada. Franck Ribery više voli igrati na lijevoj strani, ja u sredini napada, ali selektor "je taj koji odlučuje, zaključuje Henry.

A selektor Raymond Domenech, upitan za pozicije koje će Ribery i Henry igrati protiv aktuelnih europskih prvaka, odgovorio je u svom stilu:

" Sve je moguće!"