Brojni načini ovog zakucavanja već su viđeni, no niko ga nije izveo na ozbiljnoj natjecateljskoj utakmici. To je pošlo za rukom 17-godišnjem klincu kojeg zbog vrhunskih 'letačkih' predispozicija već zovu novim Jordanom.

Zapamtite ime Deuce Bello jer bi u budućnosti često mogli čuti za njega. Riječ je o 17-godišnjem američkom srednjoškolcu i članu školske košarkaške momčadi Westchester Country Dayja.

Tokom 2009. godine je već nekoliko puta skrenuo pozornost na sebe spektakularnim akcijama i zakucavanjima, a posljednje se poput munje proširilo internetom.

Bello je ukrao loptu suparničkoj momčadi, sjurio se prema njihovom obruču, skočio 'nebu pod oblake', zavukao loptu kroz noge i potom tako zakucao da je cijela dvorana odmah skočila na noge.

Ovaj čudesan potez nije prvi put viđen. Premijerno ga je izveo Isiah Rider na natjecanju u zakucavanju 1994. na All Stars vikendu.

Potom ga je na istom natjecanju, ali 2000. ponovio Vince Carter, no uz određene modifikacije. Najdalje je otišao Jason Richardson na All Star vikendu 2003. kada je također provukao loptu kroz noge i zakucao leđima okrenut prema obruču.

Sva trojica, međutim, imaju nešto zajedničko, a to je da ovo zakucavanje nisu izveli na ozbiljnoj natjecateljskoj utakmice, već samo kao dio spektakla na Vikendu svih NBA zvijezda.

Stoga je potez 17-godišnjeg Bella posebno vrijedan divljenja, kao i njegove akcije sa suigračem Ikeom Nwamuom, momčadskim partnerom u brojnim atrakcijama.