Samo je mali korak od potpisivanja Luce Tonija za Romu, potvrdili su iz italijanskog nogometnog kluba. Dolazi besplatno i odriče se velikog novca, tvrdi pak Bild.

Njemački dnevnik piše da je Italijanu u predstojećih godinu i po dana preostalog vremena ugovora u Bayernu bilo zagarantovano devet miliona eura (šest miliona godišnje plate). Nakon što su ga u minhenskom klubu odlučili pustiti besplatno, Toni je pristao na godišnju platu u Romi od 3,6 miliona eura, te će u sljedećih godinu i po umjesto devet zaraditi 5,4 miliona eura. Zov Svjetskog prvenstva ipak je prevelik.

"Trenutno smo na rješavanju detalja. Naravno da ništa nije gotovo dok se ne potpiše, znamo da u poslu ništa nije sigurno, ali Tonija smo praktično doveli", izjavio je za Gazzettu dello Sport Gianpaolo Montali, šef odjela za ljudske resurse u rimskom klubu.

Italijanski je 32-godišnji centarfor ove je sezone nastupio samo četiri puta u Bundeligi. Nije zabio nijedan pogodak. U dvjema je prethodnim sezonama za Bayern postigao 58 golova, od čega 38 prvenstvenih.