Prema pisanju Tuttosporta, Interovog trenera Josea Mourinha čeka teška kazna Talijanskog nogometnog saveza zbog fizičkog nasrtaja i vrijeđanja novinara Corriere dello Sporta Andree Ramazottija.

Iznervirani portugalski trener je nakon subotnje podjele bodova njegove momčadi i Atalante (1-1) u Bergamu u utakmici 16. kola italijanskog nogometnog prvenstva imao sukob sa spomenutim novinarom. Mourinho se uvrijedio na njegovo pitanje, pa ga je verbalno izvrijeđao nazvavši ga među ostalim “kurv.... sinom”, a potom i fizički odgurnuo, čime je samo produbio jaz i netrpeljivost koji vladaju između njega i “sedme sile”.

Iz Italijanskog su saveza pokrenuli istragu o cijelom incidentu, pa je tako njihov delegat razgovarao s brojnim svjedocima događaja, te će na temelju njegovog izvještaja biti donesena odluka o kazni kontroverznom Portugalcu.

Navodno bi Mourinho osim novčane kazne mogao zaraditi i mjesečnu suspenziju vođenja Interovih utakmica, ali to nije sve. Mogao bi osjetiti i izljev bijesa Interovog predsjednika Massima Morattija koji je navodno osramoćen činom trenera svog kluba, te se već ispričao uvrijeđenom novinaru telefonskim putem.

Tuttosport tako dodaje da će Mourinho teško ostati Interov trener na kraju sezone.

Sam trener imat će priliku objasniti svoje postupke na press-konferenciji u poslijepodnevnim satima, uoči utakmice u Italijanskom kupu protiv Livorna u srijedu.