U velikom su stilu nogometaši Bayerna odigrali svoju najbolju utakmicu sezone, i to u najvažnijem trenutku. Pobijedili su Juventus 4-1 u Torinu u presudnoj utakmici 6. kola Lige prvaka.

Pobjedom su Bavarci spasili trenera Louisa van Gaala, sezonu uopće, ali i čistih 20 miliona eura, koliko bi klub izgubio u slučaju ispadanja. Juventus, koji je trebao remi za prolaz u osminu finala, i to osokoljen subotnjom prvenstvenom pobjedom (2-1) nad Interom, tek će početi računati vlastite gubitke.

Već u 12. minuti Olić je glavom pogodio stativu Buffonova gola. Nakon što je u 19. David Trezeguet doveo domaće u vodstvo sjajnim pogotkom na asistenciju Claudija Marchisija zahvativši loptu poluvolejem u letu, Olić je na asistenciju Danijela Pranjića iznudio 11-erac u 30. minuti u duelu s Martinom Caseresom. Sigurno je, zastavši u trku, penal realizirao golman Bavaraca Hans-Jörg Butt.

Slomili su Nijemci iscrpljene Talijane u drugom poluvremenu. Olić je u 52. zabio nakon što mu je Gianluigi Buffon servirao odbijanac na lijevu nogu poslije udarca glavom Martina Demichelisa. S desne je strane Argentincu nabacio kapetan Marc van Bommel. Olić je naposlijetku rutinski realizirao priliku.

U završnici su Van Gaalovi igrači potvrdili pobjedu golovima Gomeza i Ukrajinca Timoščuka, koji je u 79. minuti zamijenio Olića. Buffon nije imao svoj dan.

Važno je da je Bayern do impresivne pobjede došao bez ozlijeđenog Riberyja, odbačenog Tonija, a praktički i bez Arjena Robbena, koji je u 73. minuti zamijenio Danijela Pranjića.

Bayern će u osminu finala uz Bordeaux, koji je prvo mjesto u skupini potvrdio rutinskom pobjedom (1-0) u Haifi protiv domaćeg Maccabija. Jedini je gol na utakmici krasnim udarcem u 13. minuti zabio Brazilac Jussie na asistenciju Abdoua Traorea s desnog krila. Maccabi je jedina momčad ove sezone u Ligi prvaka koja u šest utakmica u A skupini nije uspjela zabiti niti gola. Primili su osam.

Skupina A, 6. kolo:

Juventus – Bayern 1-4 (Trezeguet 19 / Butt 30-11m, Olić 52, Gomez 83, Timoščuk 90+2)
Maccabi Haifa – Bordeaux 0-1 (Jussie 13)

Poredak:

1. Bordeaux 6 5 1 0 9-2 16
2. Bayern 6 3 1 2 9-5 10
3. Juventus 6 2 2 2 4-7 8
4. Maccabi Haifa FC 6 0 0 6 0-8 0