'Da više niste pucali na gol', rekao je mladi fudbaler Gremija svojim suigračima u ključnoj utakmici prvenstva. No, ipak jedna šansa se otvorila – a gosti su promašili nemoguće i poklonili Flamengu naslov. Namješteno? Odlučite sami...

Posljednje kolo brazilskog fudbalskog prvenstva iza sebe je ostavilo nekoliko repova koje će tamošnji Savez morati što prije istražiti i sankcionirati.

Osim velikih nereda koji su se dogodili u ključnoj utakmici između Coritibe i Fluminensea u borbi za opstanak, veliko zanimanje je privukao i dvoboj Flamenga i Gremija, koji je odlučio prvaka.

Videodokaz o mogućem namještanju sastoji se od triju dijelova.



Drugi dio videa pokazuje dvojicu fudbalera obiju momčadi, Adriana i Lea, koji su za razliku od neiskusnog Mithyuea, svoja usta pokrili rukom kako se ne bi moglo otkriti o čemu šapuću. Dobro, igračima nije zabranjeno komunicirati, ali tim potezom dodatno su bacili sumnju u regularnost susreta.

Na kraju vrlo vjerojatni pečat na sve sumnje. Gremio je došao do šanse za izjednačenje u 76. minuti – i to šanse koju jedino neki sivonja može i smije promašiti. No, budući da takav sivonja nije bio na terenu, ovo je sve skupa izgledalo i više nego sumnjivo. Poznajući prilike u brazilskom fudbalu, tamošnji mediji uvjereni su u namještaljku.

Je li Gremio pustio Flamengu ili nije, odlučite sami...