Najskuplji fudbaler današnjice Cristiano Ronaldo obilježio je utakmicu 13. kola španskog fudbalskog prvenstva protiv Almerije u kojoj je Real Madrid na Santiago Bernabeuu slavio 4-2.

Nakon asistencije kod prva dva Realova gola, Ronaldo je promašio jedanaesterac u 82. minuti, dvije je minute kasnije i sam zabio iz igre, a u 88. minuti je zaradio drugi žuti karton (prvi je dobio zbog skidanja majice kod proslave vlastitog gola) i isključenje koje će ga udaljiti sa terena u sljedećoj utakmici, gostovanja kod Valencije sljedeće nedjelje.

Osim dobivenog crvenog kartona, ono što je izazvalo kritike na račun Portugalca je činjenica da je odbio slaviti gol Karima Benzeme sa ostatkom tima nakon vlastitog promašenog jedanaesterca.

Ronaldo je Marci opravdao svoje postupke:

"I ja sam samo čovjek, i ja mogu praviti greške. Skidanje majice bila je instinktivna reakcija. Znam da sam zabrljao, ali nisam htio. Takve se stvari u fudbalu događaju i nadam se da ću iz ovog učiti. Već sam se izvinuo svojim saigračima. Što se tiče prekršaja, on je postojao. Penal? Promašaj me razljutio. Ne volim gubiti i ne volim promašivati penale. Moja će reakcija nakon promešenog penal uvijek biti takva. Ali ja sam i profesionalac i bilo mi je drago zbog Karimovog gola, kao i kasnije zbog mog", rekao je Ronaldo, kome je podršku pružio i trener Manuel Pellegrini.

"Nije bilo nesportski ne slaviti gol nakon promašenog penala. Teško je progutati da niste realizovali penal. Isključenje? Prvi je žuti karton dobio zbog skidanja majice, a drugi je baš mogao izbjeći", kazao je čileanski stručnjak.