Ruski navijači pokrenuli su kampanju na internetu u kojoj traže novi susret sa Slovenijom. U pismu FIFA-i žale se na suca Haugea i ponašanje domaće publike, koja je navodno nožem gađala ruskog vratara.

Nakon velike buke koju su sasvim opravdano podignuli irski navijači, tražeći od FIFA-e ponavljanje utakmice protiv Francuske zbog Henryjeve ruke, njihovim stopama krenuli su i ruski navijači.

Oni se, doduše, ne pozivaju poput Iraca na presedan iz 2005. kada je FIFA poništila rezultat kvalifikacijske utakmice za SP 2006. između Uzbekistana i Bahreina zbog "tehničke pogreške koju je napravio sudac tog susreta", ali također u sucu vide jedan od glavnih razloga za poništenje mariborskog dvoboja protiv Slovenije.

I Rusi su, poput irskih navijača, pokrenuli sveopću internetsku kampanju i poslali otvoreno pismo FIFA-i u kojem se žale na suđenje Terjea Haugea, kao i na ponašanje domaće publike, koja je navodno tijekom utakmice ruskog vratar Igora Akinfejeva gađala nožem.

Iskusnom norveškom sucu zamjeraju što je ignorirao taj detalj, favorizirao Slovence, a pogotovo su ljuti zbog kontroverznog isključenja Aleksandra Keržakova u 66. minuti utakmice.

Ruski je napadač, prema njihovom tumačenju, sasvim legitimno krenuo na loptu koju slovenski vratar Handanovič nije uspio ukrotiti, no Hauge je njegov udarac nogom procijenio kao nesportsku igru.