'Razočaran sam što ne mogu pomoći Portugalu, pogotovo u ovakvom ključnom trenutku, ali siguran sam da je naša kvaliteta i bez mene tolika da ćemo slaviti i otići na Svjetsko prvenstvo', najavio je Cristiano Ronaldo.

Realova zvijezda Cristiano Ronaldo sigurno neće zaigrati u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje Portugal i Bosna i Hercegovina trebaju odigrati 14. i 18. novembra.

Prva utakmica će se igrati u Portugalu već ove subote, dok je uzvrat u Zenici sljedeće srijede, a po konačnim, službenim informacijama iz Portugalskog nogometnog saveza, najskuplji igrač svijeta neće zaigrati niti na jednoj utakmici.

Savez je od Real Madrida tražio da pusti najskupljeg igrača unatoč nezaliječenoj ozljedi zgloba, a Real se svih ovih dana protivio i inzistirao da se Ronaldo sasvim oporavi.

Međutim, portugalski je Savez u srijedu priznao kako Ronaldo nije spreman.

"Igrač nije u dovoljno dobroj fizičkoj spremi da trenira s momčadi uoči utakmica dokvalifikacija", stoji u priopćenju Saveza.

S druge strane, liječnici Real Madrda objavili su kako će Ronaldov oporavak trajati najmanje dva tjedna, što znači da sigurno neće moći nastupiti protiv BiH.

Ronaldo je zbog svega strašno razočaran:

"Frustrira me to što ne mogu pomoći Portugalu, pogotovo u ovakvom ključnom trenutku kakav je utakmica protiv Bosne i Hercegovine. Ne mogu igrati protiv BiH, ali bit ću na stadionu i bodrit ću suigrače. Siguran sam da je naša kvaliteta i bez mene tolika da ćemo slaviti i otići na Svjetsko prvenstvo. Poslije utakmice ću biti s momcima u svlačionici i tamo ćemo slaviti plasman na Svjetsko prvenstvo", najavio je pobjednički Ronaldo.