Sportski i nogometni svijet šokirala je vijest od utorka, kada se saznalo da je 32-godišnji golman njemačke reprezentacije i Hannovera Robert Enke izvršio samoubistvo.

Morgenpost Online je u utorak navečer naveo da je Enke izvršio samoubistvo, te da se bacio pod vlak u malom gradiću Neustadtu u 18.25 sati, kako je spomenutoj web stranici prenio glasnogovornik policije u Hannoveru.

Navodi se, isto tako, da je već duže vrijeme Enke bio potpuno rastrojen i deprimiran, a razlog je taj što su njemački reprezentativac (koji je trebao putovati na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoafričkoj Republici) i njegova supruga Teresa izgubili prije dvije godine kćerku Laru, koja je preminula kao dvogodišnjakinja zbog srčanih problema prilikom rođenja.

Kasnije posvojeno dijete nije zaliječilo rane Roberta Enkea.

- Šokiran sam kao i svi. Nemam niti jednu riječ - rekao je dopredsjednik Borussije iz Mönchengladbacha RanierBonhof, u kojem je klubu između ostalih branio Enke.

- Suosjećamo se s obitelji i nemamo prave riječ za opis ove tragične vijesti. Utučeni smo - bile su riječi Andreasa Trautmanna, glasnogovornika Carl Zeiss Jene, kluba gdje je 1995. godine krenula profesionalna karijera Enkea.