Uprava italijanskog fudbalskog prvoligaša Napolija otpustila je u utorak trenera Roberta Donadonija i umjesto njega za šefa stručnog štaba imenovala Valtera Macarija.

Napoli je sa Donadonijem raskinuo saradnju nakon prvenstvenog poraza od Rome (1:2), poslije kojeg su Napolitanci ostali sa samo sedam osvojenih bodova iz sedam utakmica.

Macari je prethodne dvije sezone vodio ekipu Sampdorije, a pre toga tri godine je radio u Ređini. Bivši selektor Italije Roberto Donadoni je za trenera Napolija imenovan u martu ove godine.



Trener Milana Leonardo rekao je da ne namerava da napusti ekipu i pored neočekivano loših rezultata koje ekipa postiže u prvenstvu.

Milan je prošlog vikenda odigrao nerešeno sa Atalantom 1:1, a na prethodnih sedam prvenstvenih utakmica osvojio je devet bodova.

"Ja sam trener Milana i svjestan sam odgovornosti. Ne interesuju me osude, ne namjeravam da odem iz kluba", rekao je Leonardo za klupski sajt.

Italijanski mediji naveli su da bi sljedeće sezone na klupi crveno-crnih, Leonarda mogao da zamjeni Luciano Spaleti.

Pritisak medija i navijača se sa trenera prenio i na fudbalere, a najviše kritika upućeno je Brazilcu Ronaldinju zbog loše forme, ali i načina života. Brazilac je u nedjelju protiv Atalante doneo bod Milanu, pošto je izjednačio u 83. minutu utakmice.

"Fudbaler mora da ima čvrstu volju za svih 90 minuta utakmice. To je najvažnija stvar. Kada je Ronaldinjo u timu vidi se razlika i od njega mnogo očekujemo", rekao je Leonardo.

Ipak, italijanski mediji pišu o tome da bi nekada najbolji fudbaler svijeta vrlo brzo mogao da se vrati u Brazil i zaigra za klub iz kojeg je otišao u Europu, Gremio.