Na internetskim stranicama engleskoga nogometnog prvoligaša Portsmoutha objavljeno je da je saudijski biznismen Ali Al-Faraj preuzeo vlasništvo kluba.

Tako su potvrđene špekulacije da je bivši vlasnik Sulaiman Al-Fahim prodao 90 posto dionica tvrtki Falcondrone Limited, koja je u vlasništvu Al-Faraja.

- Preuzimanje će osigurati financijsku stabilnost i budućnost kluba. Jednom kada preuzimanje bude dovršeno, klub će proći rekonstrukciju u svrhu bolje efikasnosti i poslovanja. Al-Faraj namjerava puno ulagati u razvoj kluba i njegovu infrastrukturu - piše među ostalim u Portsmouthovu priopćenju.

Bivši vlasnik Portsmoutha Al-Fahim, koji je preuzeo vlasništvo tek prije šest tjedana, zadržat će 10 posto dionica, dok će Peter Storrie nastaviti raditi u ulozi izvršnog predsjednika kluba.

Al-Faraj je navodno već investirao nekih pet milijuna funti kako bi se pokrili dugovi nagomilani prema igračima, pomoćnom osoblju i ostalim zaposlenicima kluba. Arapski tajkun će i službeno postati većinski vlasnik financijski potonuloga kluba nakon što posao odobri Premier liga.