'Mi znamo ko su oni, imenom i prezimenom, i imamo njihove dosjee. Oni organizirano rade izgrede i linčuju ljude', rekao je srpski državni tužitelj i već predao zahtjev za uništenje navijača.

Ubistvo navijača Toulousea Bricea Tatona, koji je u utorak preminuo od posljedica brutalnog premlaćivanja Grobara u centru Beograda 17. augusta, podiglo je na noge Srbiju koja želi 'izbrisati' navijačke grupe Partizana, Crvene Zvezde i Rada te im zabraniti organizirano okupljanje, odlazak i boravak na utakmicama svojih klubova.

"Oni se grupiraju i imaju svoje vođe. Organizirano rade izgrede i linčuju ljude. U praksi bi to izgledalo tako da policija organiziranim grupama zabrani ulazak na stadion, ali i okupljanje u gradu", izjavio je srpski državni tužitelj Slobodan Radovanović, koji je MUP-u Srbije već predao zahtjev za uništenje navijača, te je isključio mogućnost da će se navijačke grupe preimenovati i nastaviti djelovati pod drugim nazivom:

Mi znamo ko su oni, imenom i prezimenom, i imamo njihove dosjee. Vođe tih grupa zloupotrebljavaju one koji su pod njihovim uticajem i angažiraju ih u nekim kriminalnim aktivnostima. Radi se o trgovini drogom, ali i brojnim drugim kaznenim djelima. Preimenovanje ne dolazi u obzir, jer oni ne mogu sami promijeniti naziv, već su registrirani kod nadležnog državnog organa. Registrirani su zato što su imali ustavno pravo, a sada su to pravo zloupotrijebili", tvrdi Radovanović.

U četvrtak je u Beogradu održan i javni skup pod nazivom Stop nasilju na kojem se, uz državne čelnike i francusku ministricu sporta Ramu Yade, pojavio i predsjednik Srbije Boris Tadić koji je također zaprijetio huliganima:

"Borba protiv nasilja je prioritet i važnija je i od europskih integracija i svakog drugog pitanja u Srbiji. Vidim neprekinutu nit između nasilja koje se događalo 90-tih, zvjerskih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, političkog jezika koji je proizvodio bijes prema takozvanim izdajnicima i stalnog traganja za neprijateljima u društvu. Ta nit nasilja je više nego očigledna i o tome ne možemo ćutiti", izjavio je Tadić dok je na Trgu Republike palio svijeću u znak sjećanja na nesretnog Tatona.

No, glas razuma, čini se, ipak nije dospio do onih koji su i izazvali tektonske poremećaje - huligana. Dok se u Beogradu protestvovalo protiv nasilja, neki pripadnici Delija i Grobara radije su se uputili u Temišvar kako bi se obračunali s Bad Blue Boysima, navijačima Dinama iz Zagreba.