To što Juventus radi, to su tipična italijanska mafijaška posla. Takvo ponašanje ne samo da pokazuje gramzljivost čelnika Juventusa, kazao je uoči utakmice Rummenige.

Prije nekoliko godina odnosi između Bayerna i Juventusa poprimili su gotovo dramatične dimenzije. Italijanski velikan i bavarski div sasvim atipično uobičajenih odnosa bogatih europskih klubova razmijenili su teške rečenice u eteru zbog igrača. Naime, jedan od čelnika Bayerna, Karl Heinz Rummenigge, teško je primao kritike njemačke javnosti nakon što im je Juventus 'za ništa’ uzeo Hasana Salihamidžića, Roberta Kovača i još neke nama manje važne internacionalce.

Rummenigge nije našao za shodno opravdati svoje, odnosno klupske propuste, što su si dopustili da im igrači uđu u posljednju godinu ugovora bez dogovorenih produžetaka, nego je u medijima ispalio:

- To što Juventus radi, to su tipična talijanska mafijaška posla. Takvo ponašanje ne samo da pokazuje gramzljivost čelnika Juventusa, nego nam sugerira kako se isplati biti nepošten u nogometu. Da sam na njihovom mjestu, bilo bi me u najmanju ruku sram.

Naravno, Torinezi nisu ostajali dužni, pogotovo što je u to vrijeme (4-6 godina unatrag) u Staroj dami stolovao Luciano Moggi. Iako će kasnije otkrivene afere potvrditi da je Moggi u najmanju ruku bio 'neregularan’ čelnik, zapamćena je njegova izjava kao odgovor Rummeniggeu.

- Meni je žao što su Bayern i njegovi čelnici pokazali koliko su nesposobni, odnosno što su potvrdili uzroke zbog kojih Bayern nema rezultata. Isto tako mi je žao da im je jedina umotvorina da napadnu Juventus kao pokriće svojih nesposobnosti.

Takva retorika na relaciji dva velika kluba vremenom je utihnula iz jednostavnog razloga što je Moggijeva diktatura, kako u Juventusu, tako i u talijanskom nogometu, postala prošlost. Moggi se danas bori da izbjegne zatvor zbog niza malverzacija koje je činio u karijeri, ali je isto tako točno da je Bayern napravio svojevrsni salto mortale.

Manchester United nije izgubio domaću utakmicu u Europi od veljače 2005. godine. Posljednji klub koji je slavio na Old Traffordu bio je Milan (0:1). Wolfsburg je do sada igrao samo jednom protiv Engleza, lani je u skupini Kupa Uefa je pobijedio Portsmouth 3:2. United je u LP zabio 391 gol, a primio 195. Najveću europsku pobjedu na gostovanju Wolfsburg je izborio protiv Cibalije (4:1) u Intertoto kupu 2003. godine, a najveći gostujući poraz upisao je protiv Lensa (0:4) dvije godine kasnije, također u Intertoto kupu. Napadač Uniteda Berbatov zabio je dva gola Wolfsburgu, ali u dresu Bayera.

Novo pojačanje Real Madrida Cristiano Ronaldo postao je prvi igrač u povijesti Kraljevskog kluba koji se upisao među strijelce u prva četiri ligaška nastupa u premijernoj sezoni. Zabio je i dva gola u europskoj premijeri u dresu Los Blancosa. Uoči utakmice protiv Marseillea na Santiago Bernabeuu je postavljen novi travnjak, a stavljene su i nove lampe na reflektorima. Gostovanje u Madridu bit će 150. europska utakmica francuskog kluba. Real i OM su dva puta igrali međusobno i obje utakmice je dobio Real, u Marseilleu 2:1, a u Madridu 4:2.

SKUPINA A

Bayern - Juventus

Louis van Gaal u dvoboju protiv Juventusa neće moći računati na ozlijeđene Demichelisa i Van Bommela. S druge strane Staroj dami će nedostajati Tiago, Cannavaro, Salihamidžić, Sissoko i Marchisio.

BAYERN (4-3-3): Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjić - Müller, Timoščuk, Schweinsteiger - Robben, Gomez, Ribery.

JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Camoranesi, Melo, Giovinco - Diego - Del Piero, Trezeguet.

Bordeaux - Maccabi Haifa

Francuskom prvaku danas će nedostajati samo veznjak Jussie, dok Izraelci na raspolaganju neće imati Brazilca Tiaga Dutrea.

BORDEAUX (4-4-2): Carrasso - Chalme, Ciani, Planus, Tremoulinas - Gourcouff, Diarra, Plašil, Wendel - Chamakh, Gouffran.

MACCABI HAIFA (4-4-2): Davidovitch - Teixeira, Harazi, Meshumar, Masilela - Golasa, Boccoli, Katan, Jairo - Dvališvili, Ghadir.


SKUPINA B

Manchester United - Wolfsburg

Alex Ferguson u dvoboju s njemačkim prvakom na raspolaganju nema ozlijeđene Hargreavesa, Rafaela, Obertana i Van der Sara, dok će Vukovima nedostajati samo veznjak Kahlenberg, koji nije prijavljen za europska natjecanja.

MANCHESTER UNITED (4-4-2): Foster - O’Shea, Vidić, Ferdinand, Evra - Valencia, Scholes, Fletcher, Nani - Berbatov, Rooney.

WOLFSBURG (4-4-2): Benaglio - Riether, Barzagli, Madlung, Schäfer - Josue, Hasebe, Gentner, Misimović - Grafite, Džeko.

CSKA Moskva - Bešiktaš

Ruska momčad Bešiktaš dočekuje u kompletnom sastavu, dok će Turcima nedostajati ozlijeđeni Toraman, Nobre, Ferrari i vratar Rüstü Recber.

CSKA Moskva (4-5-1): Akinfejev - Šemberas, Ignaševič, A. Berezuckij, V. Berezuckij - Krasić, Rahimić, Džagojev, Aldonjin, Gonzalez - Guilherme.

BEŠIKTAŠ (4-4-2): Arikan - Kas, Sivok, Simsek, Üzülmez - Dag, Özkan, Ernst, Tabata - Nihat, Holosko.

SKUPINA D

Milan - Zürich

Milan će Švicarce dočekati bez Abbiatija, Di Gennara, Borriella, Thiaga Silve i Bonere, dok gostima na San Siru neće biti Chikhaouija, Büchela i Hasslija.

MILAN (4-3-1-2): Storari - Oddo, Nesta, Kaladze, Zambrotta - Pirlo, Gattuso, Ambrosini - Seedorf - Pato, Inzaghi.

ZÜRICH (4-2-3-1): Leoni - Stahel, Tihinen, Barmettler, Lampi - Aegerter, Gajić - Vonlanthen, Margariaz, Đurić - Nikci.

Real Madrid - Marseille

Na Santiago Bernabeuu Kraljevskom klubu će protiv Marseillea nedostajati ozlijeđeni Metzleder, Van NistelrooyArbeloa i L. Diarra, dok će gosti biti bez Konea, Bocalyja, Mbije, Taiwa i Hilton.

REAL MADRID (4-4-2): Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Drenthe - Kaka, Gago, Xabi Alonso, Ronaldo - Benzema, Raul.

MARSEILLE (4-3-3): Mandanda - Bonnart, Heinze, Diawara, Rool - Cisse, Cheyrou, Lucho - Niang, Brandao, Morientes.

SKUPINA C

Porto - Atletico Madrid

Portugalskom sastavu će nedostajati ozlijeđeni Miguel Lopes, Varela, Rodriguez i kartonirani Fernando, dok Atletico na raspolaganju neće imati ozlijeđene Perniju, Camacha i Raul Garciju. Asenjo i Dominguez i dalje su u sastavu U-20 reprezentacije.

PORTO (4-3-3): Helton - Fucile, Rolando, Bruno Alves, Pereira - Guarin, Raul Meireles, Belluschi - Mariano, Falcao, Hulk.

ATLETICO MADRID (4-4-2): Roberto - Valera, Perea, Ujfaluši, Antonio Lopez - Simao, Assuncao, Jurado, Maxi Rodriguez - Forlan, Agüero.

APOEL - Chelsea

Ciprani će Engleze dočekati bez ozlijeđenih Broersea, Paula Jorgea, Kosowskog i Žewlakowa, dok će Chelseaju nedostajati ozlijeđeni Alex, Deco, Ballack, Sturridge i Mikel te suspendirani Drogba i Bosingwa.

APOEL (4-4-2): Chiotis - Grnčarov, Elia, Kontis, Morais - Alexandrou, Poursaitides, Satsias, Charalambides - Papathanasiou, Mirosavljević.

CHELSEA (4-4-2): Čech - Ivanović, Carvalho, Terry, Belletti - J. Cole, Essien, Lampard, Malouda - Kalou, Anelka.