Vezni nogometaši londonskog Chelseaja, Michael Ballack i John Mikel Obi, propustit će gostovanje svog kluba na Cipru kod APOEL-a u 2. kolu Lige prvaka u srijedu.

Nigerijac Mikel muči se s ozljedom gležnja, dok Ballacka zateže list. Ipak, menadžer Carlo Ancelotti primio je od liječničke službe svog kluba i jednu dobru vijest.

Lijevi branič engleske reprezentacije Ashley Cole, koji je propustio subotnje gostovanje kod Wigana u prvenstvu u kojem je Chelsea pretrpio prvi poraz u Premiershipu ove sezone (3-1), oporavio se od ozljede gležnja i spreman je za put.

Portugalac Deco i Joe Cole, koji također nisu igrali protiv Wigana, obojica zbog prehlade, također će biti spremni za utakmicu u Nicosiji.

Mascherano propušta Fiorentinu

Argentinski vezni nogometaš Liverpoola Javier Mascherano propustit će gostovanje Liverpoola kod Fiorentine, u 2. kolu Lige prvaka zbog ozljede zadnje lože.

Mascherano nije uvršten među 18 Liverpoolovih nogometaša koji su otputovali u Italiju na dvoboj u E skupini. Izraelac Yossi Benayoun konkurirat će za susret, iako je njegov nastup upitan zbog ozljede noge koju je zadobio u subotnjoj utakmici engleskog prvenstva u kojoj je Liverpool kao domaćin svladao Hull sa 6-1.

Liverpool je, podsjetimo, u 1. kolu E skupine u Ligi prvaka pred svojim navijačima na Anfieldu pobijedio mađarskog debitanta Debrecena sa 1-0, a strijelac je bio Dirk Kuyt.

Uoči gostovanja kod Fiorentine Nizozemac priželjkuje reprizu Liverpoolova posljednjeg gostovanja u Italiji u Ligi prvaka i pobjede protiv Intera sa 1-0.

- Bila je to naša velika večer na San Siru, uživao sam u svakoj minuti tog sraza. Nadam se da nešto slično možemo ponoviti i u Firenci. Sa šest bodova iz prva dva nastupa naše bi samopouzdanje uoči ostalih utakmica u Ligi prvaka bilo još veće - kaže Kuyt.