Europska nogometna federacija (UEFA) istražuje 40 utakmica Lige prvaka i Europa lige, tj, bivšeg Kupa UEFA-e, koje su sumnjive zbog mogućeg namještanja.

Peter Limacher, šef disciplinskog odjela UEFA-e, obznanio je da su predmet istrage utakmice odigrane u zadnje četiri godine u ranijim kvalifikacijskim fazama u oba spomenutog takmičenja, ''uglavnom klubova iz istočne Europe''. Od 40 utakmica koje su sumnjive zbog klađenja na njih, 15 ih je odigrano u zadnje dvije godine, informirao je Limacher.

- Upravo istražujemo klubove mahom iz istočne Europe, i to one koji su znali da nemaju kvalitetu za veliki progres utakmičenju, pa su odlučili doći do profita putem klađenja. U slučajevima koje obrađujemo, vidljivo je pažljivo planiranje namještanja rezultata. Planiralo se namjestiti rezultat prvog poluvremena, pa onda kraja utakmice – otkriva Limacher.

Radi se o mogućnosti dobro poznatoj svim igračima kladionica, u kojoj klađenje vezano za ishod poluvremena i kraja utakmice igračima kladionica nudi puno bolje tečajeve...

- Možda će nam trebati vremena dokazati krivicu određenih klubova, ali u slučajevima u kojima ćemo moći sarađivati s policijom, to će svakako biti moguće – dodao je Limacher.

AP u svojoj agencijskoj vijesti podsjeća da su pod istragom UEFA-e tri makedonska kluba, a među njima i Milano, i to zbog susreta 2. pretkola Evropske lige protiv koprivničkog Slaven Belupa. Slaven Belupo je u Makedoniji slavio s 4-0, a u Koprivnici s 8-2.