Togoanski napadač Emmanuel Adebayor odslužuje kaznu zbog neprimjerenog ponašanja u dvoboju Manchester Cityja protiv njegova donedavnog Arsenala. Iz nogometnog pritvora prgavi napadač poručuje da ova sankcija neće utjecati niti na njegove stavove niti na ponašanje.

Adebayor je bivšeg suigrača Van Persieja namjerno udario nogom u glavu i razbio mu arkadu, a pogodak je proslavio sprintom preko čitavog travnjaka da bi uklizao pred protivničke napadače.

Nogometnom savezu nije se svidio njegov osvetnički gard i poslao ga je na hlađenje sljedeće tri utakmice. Ipak, Adebayor poručuje da se ne osjeća krivim.

'Ne bojim se sankcija - i dalje ću emotivno slaviti pogotka i pobjede', prenosi Daily mail i daje Adebayoru još prostora za njegov obračun s njima.

'Ako nogometu oduzmete strast ući ćete u velike probleme. Igrači i navijači puni su emocija i upitno je koliko bi bez tog osjećaja itko mario za samu igru.'

Adebayor se požalio na vruć prijem kod Arsenalovih navijača nakon odlaska iz tog kluba i zaključio da su prešli granicu koju dozvoljava njegov nivo tolerancije.

'Razočaran sam jer sam itekako uživao braneći boje Arsenala. Stigla je ponuda od Cityja, Arsenal ju je prihvatio, ja se nisam žalio i priča tu završava. Oni su me prodali, ja nisam forsirao odlazak.'

Za kraj je zaključio da se veseli radu s trenerom Hughesom, kojega je izdvojio kao jednog od ključnih razloga zašto se pridružio plavom klubu iz Manchestera. Smatra da je u sjajnoj momčadi koja se može nadmetati s bilo kime u Europi i smatra da su već ove sezone legitimni kandidati za naslov engleskog prvaka.