Nogometaši Real Madrida upisali su i treću pobjedu u isto toliko odigranih kola španskog nogometnog prvenstva i zasjeli na vrh tabele zbog bolje gol-razlike od Barcelone.

Sa Santiago Bernabeua "kraljevski klub" je s uvjerljivih 5-0 ispratio Xerez.

Mreža novog španskog prvoligaša zatresla se već u prvoj minuti kada je Cristiano Ronaldo na asistenciju Raula pronašao put do mreže udarcem u desni donji ugao iskosa s desne strane. Iako je Real dominirao tokom utakmice njegovi igrači nisu pronalazili put do povećanja vodstva sve do posljednjih 15 minuta dvoboja, kada su zabili još četiri gola.

Prvo je Ronaldo glavom nakon ubacivanja Estebana Granera iz kornera zabio svoj četvrti prvenstveni gol, da bi se potom u strijelce upisali i Guti, Karim Benzema i Ruud van Nistelrooy. Benzemi i Van Nistelrooyu su golovi bili prvijenci u Primeri ove sezone, dok je Gutiju ovo bio drugi gol.

Na vrhu liste najboljih strijelaca sada je Ronaldo s četiri gola, isto koliko ima i Fernando Llorente, napadač Athletic Bilbaa koji je dva gola ugradio u domaću 3-2 pobjedu svoje momčadi nad Villarrealom.

Primera, 3. kolo:

Almeria – Getafe 1-0 (Michel 48)

Athletic Bilbao – Villarreal 3-2 (Llorente 11, 40, Martinez 59 / Cani 49, Cazorla 85)

Zaragoza – Valladolid 1-2 (Lopez 26 / Marquitos 4, Sisi 56)

Real Madrid – Xerez 5-0 (Ronaldo 1, 75, Guti 78, Benzema 82, Van Nistelrooy 89)

Valencia – Sporting Gijon (kasnije)

Poredak: 1. Real Madrid 9, 2. Barcelona 9, 3. Athletic Bilbao 9, 4. Mallorca 7, 4. Valencia 6(-1), 5. Sevilla 6...