Odigrane su i prve utakmica grupa D, E i F nogometne Evropske lige. Uz dva remija, tri su pobjede upisali gosti, jednu domaća momčad.

Među momčadima koje su se osladile bodovima na gostovanju bio je Galatasaray u Atini, koji je Panathinaikos pobijedio sa 3-1.

Šesta minuta označavala je prvo vađenje lopte iz mreže, a za to je najzaslužniji bio Blumer Elano kojem nije bilo teško iz blizine prevariti golmana. Isti je igrač postigao gol i za 3-0 i to udarcem s nekih 25 metara, dok je početkom drugoga dijela na dva gola prednosti za tursku momčad pogodio češki napadač Milan Baroš, u 47. minuti utakmice.

Počasni pogodak udarcem sa sredine kaznenog prostora s nekih 12 metara udaljenosti u 78. minuti postigao je Dimitrios Salpigidis.

Četiri gola vidjela je publika u Ateni, jedan više u Heerenveenu gdje je istoimeni domaćin poražen 3-2 od lisabonskog Sportinga. Imali su Nizozemci uvodno vodstvo na utakmici, a potom se i uspjeli vratiti kod zaostatka 2-1, no treći pogodak u četvrtak vrlo inspirianog Brazilca s portugalskom putovnicom Liedsona nisu stigli mogli anulirati.

Dodajmo da Romini nogometaši prenose lošu formu iz italijanske Serije A i u Evropsku ligu. U domaćem prvenstvu bilježe pobjedu i dva poraza, a evropski hod započeli su 2-0 porazom u Švicarskoj. Golovima Carlitosa u prvom i Almeraresa u drugom dijelu Basel je došao do tri boda i vrijednog “skalpa” na početku takmičenja.

Evropska liga, 1. kolo:

Grupa D

Hertha - Ventspils 1-1 (Piszczek 34 / Gauracs 48)

Heerenveen - Sporting 2-3 (Gauracs 12, Dingsdag 77 / Liedson 17, 40, 88)

Grupa E

Basel - Roma 2-0 (Carlitos 11, Almerares 87)

CSKA Sofija - Fulham 1-1 (Michel 62 / Kamara 65)

Grupa F

Panathinaikos - Galatasaray 1-3 (Salpingidis 78 / Elano 6, 57, Baroš 47)

Sturm - Dinamo Bukurešt 0-1 (Tamaš 81)