Argentinski izbornik Diego Maradona u ponedjeljak se trebao sastati sa šefovima kako bi raspravili o lošem položaju reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. No, umjesto toga, nogometna je legenda naglo odletjela u Evropu.

Maradona je trebao sjesti s predsjednikom Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Juliom Grondonom i tehničkim tajnikom Carlosom Bilardom nakon prošlosedmičnih poraza protiv Brazila i Paragvaja kojima je Argentina došla u vrlo neugodnu situaciju.

No, Maradona je je sjeo na avion i odletio prema Španjolskoj, a razlozi su misteriozni. I izvještaji u argentinskim medijima su suprotstavljeni. Neki nagađaju kako je otišao razgovarati s nekoliko starijih igrača, drugi, pak, tvrde da je otišao na hitnu operaciju zbog problema s koljenom.

Argentincima prijeti realna opasnost da po prvi put nakon 1970. godine ne zaigraju na Svjetskom prvenstvu. Trenutno su peti na ljestvici s 22 boda. Urugvaj i Venezuela imaju po bod manje, a Kolumbija dva. “Gauče” još čeka domaći dvoboj protiv posljednjeplasiranog Perua, ali nakon toga i teško gostovanje kod Urugvajaca u Montevideu u posljednjem kolu. Budu li peti, ići će u dodatne kvalifikacije s četvrtoplasiranim sastavom CONCACAF zone.

Unatoč bijesu javnosti, Maradona i dalje ima namjeru nastaviti posao, a dobio je i podršku Bilarda koji je 1986. vodio Argentinu do svjetskog naslova. On je argentinskim novinarima izjavio da “samo Isus Krist i Djevica Marija imaju status da mogu zamijeniti Maradonu”.