Seydou Keita, nogometni reprezentativac Malija i vezni igrač Barcelone, opasno je u izjavama napao argentinskog selektora Diega Armanda Maradonu.

Omaleni Argentinac, ponajbolji nogometaš svih vremena, danas je na trenerskom mjestu svoje zemlje, ali mu definitivno ne ide tokom aktuelnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Trenutno je njegova Argentina na četvrtom mjestu, posljednjem koje direktno vodi u Južnoafričku Republiku, ali im iza leđa prijete Kolumbija i Ekvador koji imaju samo dva boda manje.

Maradona je u aktuelnim kvalifikacijama teško poražen kod Bolivije (6-1) i nedavno na domaćem terenu protiv Brazila (3-1), a njegov rad je komentarisao za Marcu 29-godišnji Keita.

- Veliki sam obožavatelj Lionela Messija i bilo bi jako ružno da takav igrač ne igra na Svjetskom prvenstvu. No, izgleda da selektor Maradona radi mnogo toga da se baš takvo što i dogodi - krenuo je Keita i objasnio što je želio reći:

- Maradona je u ovom trenutku sjajan samo za prodaju novina. Ponaša se kao da on igra utakmice, a taj dio mora prepustiti igračima. Ponaša se i dalje kao glavni u svemu, a time Argentina nazaduje - rekao je Keita čiji Mali neće igrati naredne godine na SP-u.