Engleska nogometna reprezentacija u subotu igra prijateljsku utakmicu protiv Slovenije, ali mislima su njezini igrači već u kvalifikacijskom dvoboju protiv Hrvatske...

- Nadamo se da ćemo već u srijedu, pobjedom protiv Hrvatske, osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. To bi bila velika stvar za nas. Jedino je Nizozemska od europskih reprezentacija zasad osigurala plasman na SP. Što prije to i mi učinimo, bit će bolje - izjavio je engleski kapetan John Terry.

Branič Chelseaja zbog lakše ozljede prepona možda neće zaigrati protiv Slovenije, ali sigurno će biti spreman za srijedu i Hrvatsku.

- Pobjedom protiv Hrvatske dobili bismo puno vremena u kojem bi izbornik Fabio Capello mogao isprobavati različite formacije i igrače tijekom prijateljskih i preostalih kvalifikacijskih utakmica.

Terry je dodao kako će Engleskoj utakmica protiv Slovenije poslužiti za fino podešavanje igre uoči sudara s Bilićevom momčadi.

- Teško je ne misliti o Hrvatskoj, ali Capello je istaknuo da moramo iz subotnje utakmice izvući najbolje za srijedu.

Naši su nogometaši, podsjetimo, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. pobijedili Engleze na Wembleyju i tako ih izbacili s kontinentalne smotre. Ta utakmica i dalje peče Terryja i suigrače.

- Bila je to razočaravajuća večer i još uvijek nam je u podsvijesti. Ali, u novu utakmicu ne ulazimo s osvetničkim mentalitetom. Ona nam je šansa da nastavimo tamo gdje smo stali prošle godine - zaključio je Terry, aludiravši na pobjedu Engleza u Zagrebu (4-1) prošlog septembra.