Holanski napadač Roben (Robben) je nakon treninga sa Bajernom pokazao klasu. Dva gola i izvrsna saradnja sa Riberijem (Ribery) prosto su uzdrmala tribine u Alianz areni. Roben od Reala „kupljen“ za 25 miliona eura.

Preko čitave naslovne strane visokotiražnog sportskog magazina „Kicker“ danas (31.08.) je objavljena fotografija dva zagrljena asa Bajerna – Francuza Riberija i Holanđanina Robena. Fotografisani su poslije trećeg gola u mreži prvaka Volfsburga (Wolfsburga). To je, zaista, bilo milina gledati. Igrali su zajedno, tek, više od polovine drugog poluvremena i prosto su „rasturili“ odbranu aktuelnog prvaka.  „Sve su radili u trku gotovo sa pola igrališta. Pritom su  precizno dodavali što je odlika savremenog fudbala. Izvrsno“, rekao je sportski direktor DFB i bivši as njemačkog fudbala Matthias Sammer za kodirani TV kanal Sky (bivši Premiere).
 
Novi optimizam u redovima Bajerna
 
Roben je, pritom, u prvom nastupu (drugo poluvrijeme) postigao dva gola od čega je drugi, nakon kombinacije sa Riberijem, već
uvršten za titulu „gol mjeseca augusta“ ARD-a, prvog programa njemačke televizije. Nakon brze kontre „dva asa sa druge planete“(piše list Bild) Roben je zamahnuo da će šutirati i pustio da stoper Barzagkli i golman Benaglio „odlete u prazno“. Potom je loptu plasirao u mrežu Volfsburga!

Do sada zabrinuti Uli Hones (Uli Höneß) je u svečanim tribinama, čak, plesao slaveći njegove golove. 25 miliona eura, koliko je koštao „blic-transfer“ na relaciji Real Madrid – Bajern, donio je toliko optimizma u redove višestrukog prvaka, da sada, više niko ne pominje slab start ili skori odlazak novog trenera Luisa fan Gala (Luisa van Gaala). „Vidjeli ste šta ova dvojica igrača: Riberi i Roben znače za kvalitet igre“,  zadovoljno je rekao holandski trener.
 
Van Gaal je očito primjenom sistema 4-3-3, tipičnog za Holanđane, došao na svoje. Riberi - Gomez - Roben. To je trio napadača, od kojeg će još mnoge u Bundesligi „zaboliti glava“.
„Ovo je samo početak“, kratko je nagovijestio 25-godišnji krilni napadač i holandski reprezentativac. Nije li to prijetnja protivnicima? Da li je Riberi čekao jednog ovakvog partnera s kojim se „na slijepo razumije“, da bi i sam zaigrao kako zna i umije?
 
 
Idealni partneri
 
Ono što je Riberi u stanju napraviti na lijevoj strani, to Roben čini na desnoj. U Realu se nije naigrao, zbog povreda. Iako je u prošloj sezoni odigrao 29 utakmica, i postigao sedam golova, stalne povrede su brzonogom napadaču, kupljenom od londonske Čelse (Chelsea) za 36 miliona eura, dodijelile neslavan epitet:  “Stakleni Holanđanin“. Njegovi mišići i zglobovi noge su najčešće pucali, a jednom je slomio i nogu.

„Brzaneri“ su poznati po tome da su „lomljivi“ i skloni povredama. (Roben trči 100 metara za 10,9 sekundi). Takav je bio i bivši napadač Bajerna i reprezentacije Cikler (Zickler). Ipak, u protekloj sezoni se stabilizovao i posljednje pripreme sa Realom prošao je u punom obimu. „Zato je ovako dobro zaigrao“, - rekao je raspoloženi Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer), predsjednik Bajerna.  „Roben je najbolji krilni napadač na svijetu“, izjavio je bivši as Rud Gulit (Ruud Gullit), na čiju je preporuku iz PSV Eidhovena za 18 miliona stigao u Čelsu. Sa svega 16 godina Arjen Roben je debitovao u Groningenu i holandskoj ligi. Bio je odličan teniser, ali se odlučio za fudbal, priča njegov otac, inače učitelj Hans Robben, koji je sa majkom Marjo i snahom Bernadien posmatrao debi svog sina u dresu Bajerna protiv  Volfsburga. Roben nije sklon skandalima, što je karakteristično za neke bivše asove iz Holandije. Vrlo je povučen i supruga Bernandiene je ljubav iz školskih klupa. Igrač, koji je po ukusu trenera van Gaala i navijača Bajerna. Samo da tijelio izdrži - konstatuje „Kicker“ u prigodnoj reportaži na dva lista.