Atmosfera uoči velikog gradskog derbija, koji će u subotu u 2. kolu Serije A odigrati Milan i Inter, sve se više zakuhava, a dodatno ju je odlučio podignuti ponajbolji nogometaš “rossonera” Alexandre Pato.

Što bih dao da postignem pogodak protiv Intera? Svoj život! Nogomet je moj život, nogomet je sve - euforično je za Gazzettu dello Sport izjavio Brazilac koji će za nekoliko dana proslaviti 20. rođendan.

- Vjerujem da je Inter jak, vrlo je jak. Osvojio je “scudetto”, pokazao veliku kvalitetu. Ali, Milan mu nije inferioran. Pobijediti u subotnjem derbiju je iznimno važno, može ti donijeti samopouzdanje, podići ti samopoštovanje - dodao je Pato.

Mladi se napadač osvrnuo i na ždrijeb Lige prvaka koji je njegov klub smjestio u skupinu s Zürichom, Marseilleom i Real Madridom, punim zvijezda, uključujući i dojučerašnjeg “rossonera” Kaku.

- Susret s Kakom bit će vrlo emocionalan. Ricky će uvijek biti moj prijatelj, čovjek s kojim sa podijelio toliko sjajnih trenutaka. Ali, dakako, u 180 minuta u Ligi prvaka neću ga poznavati, bit će mi samo suparnik - poručio je Pato.

Uoči velikog subotnjeg derbija 2. kola italijanskog nogometnog prvenstva između Milana i Intera oglasio se i kamerunski napadač “nerazzurra” Samuel Eto'o...

Eto'o je jako uzbuđen uoči velikog okršaja gradskih rivala, a vjeruje u pozitivan ishod svoje momčadi.

- Nadam se da će derbi biti pun lijepih poteza. Uza svo dužno poštovanje prema Milanu, mi ćemo pobijediti. Ne mislim da ću ja zabiti gol, ali sam uvjeren u Interov u pobjedu - rekao je Eto'o za Gazzettu dello Sport.

Eto'o je komentirao i ždrijeb Lige prvaka koji je njegovu momčad smjestio u skupinu F s kijevskim Dinamom, Rubinom, te njegovim dojučerašnjim klubom Barcelonom.

- Barcelona je jedinstvena momčad. Da bismo se njima približili, morat ćemo puno toga osvojiti, ali radimo na tome. Mislim da idemo u pravom smjeru, a imamo i Josea Mourinha. Ako nećemo uspjeti do naslova u Ligi prvaka s njim, teško ćemo s bilo kim drugim.

Kamerunac je na kraju također istaknuo da ga jako veseli dolazak nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera iz Real Madrida.

- Dobro, dobro. On je desetka kakvu smo željeli. On će izvoditi slobodne udarce, kao i ja i možda Mario Balotelli.