Rubens Barrichello, 37-godišnji brazilski pilot Brawn GP-a dovezao je svoj bolid do prvog mjesta na Velikoj nagradi Europe, utrci Formule 1 voženoj u Valenciji.

Prva je to pobjeda za Brazilca od 2004. godine, pa je samim time i razloga za slavlje bilo na pretek.

- Ovo je jedan od onih vikenda koje nikada neću zaboraviti. Dugo sam čekao na pobjedu, pet godina i nije mi danas uopće bilo lako. Govorili su mi da stisnem gas, a kroz moju je glavu toliko toga prolazilo. Želite pobjedu, želite ju za sebe, domovinu, porodicu i još mnoge - kazao je uzbuđeni Barrichello kojem je itekako pomogao kiks u boksu McLarenove momčadi koja je predugo zadržala Lewisa Hamiltona, jer nisu na vrijeme pripremili komplet guma za zamjenu.

Britancu je u konačnici pripalo drugo mjesto, a šef njegove momčadi Martin Whitmarsh stao je u odbranu mehaničara, amnestirajući ih od greške.

- To što se dogodilo u boksu nije razloga zbog kojega nismo došli do pobjede. Nismo bili brzi koliko smo trebali biti u samoj utrci, nismo stvorili prednost kakvu smo mogli.

Branitelj naslova Lewis Hamilton mogao je i trebao stati na najvišu stepenicu pobjedničkoga postolja, bez obzira na to što Whitmarsh kaže. No, niti on nije bio ljutit nakon osvajanja drugog mjesta.

- Pobjeđujemo i gubimo zajedno. Ne možemo drugo mjesto uzeti zdravo za gotovo, velik i naporan rad doveo nas je ovdje. Takve se stvari događaju, srećom meni rijetko. Mislim da mi je ovo drugi puta u vozačkoj karijeri. Momci su zaslužili da ih se potapša po leđima, jer drugo mjesto nije razočarenje - rekao je aktualni svjetski prvak.