Usain Bolt, najbrži čovjek svih vremena, nastavlja sa fenomenalnim izvedbama na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu. Sada je oduševio svijet utrkom na 200 metara.

Sprinter s Jamajke je osvojio drugo zlato na ovom prvenstvu, a kao i na 100 metara, tako je i na dvostruko dužoj dionici popravio svoj najbolji rezultat, odnosno svjetski rekord.

Novo najbolje vrijeme iznosi nevjerojatnih 19.19, što je za jedanaest stotinki brže nego li je Bolt trčao prije godinu dana na Olimpijskim igrama u Pekingu. Od početka finalne utrke Bolt je bio ispred konkurencije, koja nije u niti jednom metru utrke bila niti blizu čudnovatog Jamajčanina čiji su limiti očito beskonačni.

Treba reći da su tokom cijele ove 2009. godine samo tri sprintera trčala ispod 20 sekundi, a u ovom finalu su osim Bolta još četiri atletičara otišla ispod tog vremena.

Drugo mjesto je osvojio 19-godišnji Alonso Edward s Paname (19.81). Iako je loše startao u nastavku utrke je Amerikanac Wallace Spearmon došao do bronze uz vrijeme 19.85.

Ispod 20 sekundi još su išli četvrti Amerikanac Shawn Crawford (19.89) i peti Jamajčanin Steve Mullings (19.98).