Trener aktualnog italijanskog nogometnog prvaka Intera, Jose Mourinho ponovo je u elementu. Portugalski stručnjak obrušio se na italijanskog izbornika Marcela Lippia koji je najvećim favoritom za osvajanje naslova prvaka Serie A proglasio Juventus.

»Lippi svojim ponašanjem pokazuje kako nema respekta prema našem klubu. Premda mi je jasno kako Lippi navija za Juventus trebao bi paziti što govori i pokazivati malo više poštovanja. Još nisam čuo da neki izbornik tako otvoreno navija za neki klub,« kazao je Mourinho.

Italijanski strateg nije se previše uznemirio kada je čuo za Mourinhov medijski napad. »Žao mi je što je Mourinho pogrešno interpretirao moje riječi. Bila je to obična prognoza, hipotetsko nagađanje ko bi mogao biti prvak na kraju sezone. Nema nikakve veze s nepoštivanjem Intera,« kazao je italijanski strateg.

za razliku od »ljubavi« koja vlada između Juventusa i Milana, odnosi između torinske »Stare dame« i Intera dalek su od idealnih. Posebice nakon što je Juve izbačen u drugu ligu, a naslov prvaka je prepisan Interu. Inače Lippi je trenirao i Juventus i Inter. U Torinu je bio dva puta (1994-99, 2001-04), dok je Inter vodio od 1999. do 2000.