Arsene Wenger jedan je od onih ljudi u nogometu koji će rijetko kad prešutjeti što misli. Tako je, po slijetanju u Glasgow, progovorio i o stvaranju Evropske Super lige kako bi klubovi mogli zaraditi još više.

Na to ga je potaknulo pitanje škotskog novinara o špekulaciji da bi Glasgow Rangers i Celtic mogli igrati u engleskom Premiershipu.

- Mislim kako će se prije razviti Europska liga nego što će dva kluba napustiti domaće prvenstvo. Vjerujem kako će domaća prvenstva preživjeti, ali kroz deset godina ne sumnjam da će postojati Europska liga.

Novac kao razlog

- U ovom trenutku, sav prihod kontrolira Uefa, koja ga dalje distribuira. Međutim, kako danas izgleda nogometni svijet, čak niti prihod iz Lige prvaka neće biti dovoljan nekim klubovima jer troše jako velike iznose - rekao je Wenger.

Francuski stručnjak na klupi Arsenala nije izrekao vlastito mišljenje o stvaranju takve lige, ali je istaknuo nekoliko mogućnosti kako bi onda izgledala nogometna sezona.

- Ako prihod klubova postane prenizak, s obzirom na njihova očekivanja, a ne pristane se na promjenu nacionalnih prvenstava, ne bih se začudio da se preko tjedna igra internacionalna liga, a nacionalno prvenstvo tijekom vikenda. I tada ne sumnjam da bi velika većina klubova imala dvije momčadi - jasan je Wenger.

Wengerovo mišljenje dijeli i većina članica grupe G-14, najvećih nogometnih klubova, zbog čega je Uefa podigla iznos koji dijeli najboljima. Međutim, nezadovoljnih uvijek ima, a jedan od njih je i predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, koji se ne ustručava podržati ideju Super lige.

Prošle sezone, Uefa je 32 sudionika Lige prvaka "podijelila" 581.8 milijuna eura, od čega je najviše (37.8 milijuna eura) dobio Manchester United, a zatim Bayern München, Barcelona, Chelsea i Milan.

Koliko sam rezultat ne utječe na prihod, pokazuje i ta lista, jer je Barcelona podigla trofej pobjednika, ali na Old Trafford je stigao deblji ček jer je englesko TV tržište puno izdašnije nego španjolsko.