Iako se našao na transfer listi Real Madrida holandski reprezentativac Arjen Robben zasad vrlo dobro prkosi upravi Reala odbijajući svaku pomisao na odlazak iz kraljevskog kluba.

Generalni direktor Real Madrida Jorge Valdano je izjavio da bi Arjen Robben mogao ostati bez broja, i da bi mogao ostati čak izvan popisa od 25 igrača koji će biti registrovani za narednu sezonu ukoliko ne pristane na prodaju ovog ljeta. S druge pak strane, igračev otac je izjavio da nema šanse da njegov sin napusti Real, iako u džepu ima primamljivu ponudu Tottenhama.

Robben je u drugom dijelu sezone u Španiji bio jedan od najboljih igrača Reala, ali je dolazak Kake i Ronalda, te eventualni dolazak Riberya natjerao čelnike madridskog kluba da ga prodaju. Jedan od razloga zbog kojih ga Florentino Perez namjerava prodati je i taj, što je Robben doveden prije dvije godine na insistiranje tadašnjeg predsjednika Ramona Calderona koji nije u baš dobrim odnosima s Perezom.

Arjen Robben je na Santiago Bernabeu stigao prije dvije godine iz Chelsea za 24 miliona funti, a sadašnja cijena mu se kreće oko 30 miliona funti. Robben je rekao da će izdržati pritisak čelnika kluba i da će na treninzima pokušati zadobiti povjerenje trenera Manuella Pellegrinia, a ono što brine njegovog oca je činjenica da ako Robben ne uspije u svojoj namjeri, da bi mogao propustiti SP naredne godine.

Šta će od svega biti ostaje da sačekamo narednih nekoliko dana, a španski mediji prenose da ukoliko Franck Ribery ne doće u Madrid da bi Robben ipak mogao dobiti priliku za igru.