SAMSUNGOVA TEHNOLOGIJA

QLED TV, što je skraćenica od “Quantum dot Light Emitting Diode” televizora, predstavlja jednu od najnovijih tehnologija u svijetu televizora. Ovi televizori su posebni zbog svojih izuzetnih karakteristika i sposobnosti koje pružaju korisnicima i sve više proizvođača koristi upravo ovu tehnologiju u proizvodnji televizora.

Realističnije iskustvo gledanja

Glavna karakteristika QLED televizora je upotreba tehnologije kvantnih tačaka (quantum dot). Kvantne tačke su izuzetno male čestice koje emituju svjetlost kada su izložene svjetlosnom izvoru. Kada su integrisane u QLED televizore, ove kvantne tačke proizvode vrlo precizne i živopisne boje. Zahvaljujući tome, QLED televizori mogu prikazati široki spektar boja s visokom tačnošću i intenzitetom.

Još jedna prednost QLED televizora je njihova visoka svjetlina. Zahvaljujući tehnologiji kvantnih tačaka, ovi televizori mogu dostići veoma visok nivo osvjetljenja, što rezultira sjajnim i svijetlim slikama čak i u vrlo dobro osvijetljenim prostorijama. Također, QLED televizori pružaju izuzetno dobar kontrast, sa tamnim crnim i jasnim bijelim tonovima, što doprinosi dubljem prikazu slike.

Visoka osvjetljenost odlikuje i Samsung Neo QLED televizore koji koriste prednosti mnogih jedinstvenih karakteristika koje nude kvantne tačke. Osvijetljenost je važan faktor koji utiče na druge elemente kvaliteta slike. Omjer kontrasta se prirodno poboljšava kada je svjetlina veća. Uticaj svjetline na ukupni kvalitet boje je jednostavan za razumjeti. Naprimjer, u spektru crvene boje postoji niz svijetlih i tamnih crvenih, a QLED televizori bolje izražavaju ovu paletu boja. Ova jedinstvena QLED tehnologija, zajedno sa drugim tehnologijama za implementaciju crne boje, kao što je Direct Full Array, pruža potpuno drugačiji kvalitet slike i realističnije iskustvo gledanja u poređenju sa televizorima koji nisu QLED.

Samsung Neo QLED diže izvrsnost do novih visina s nenadmašnim kvalitetom slike i zvuka koji je u posebnoj klasi za sebe. Uz ove televizore možete uživati u odličnim detaljima i kod najtamnijih i najsvjetlijih scena. Tehnologija Kvantne matrice je u srži brilijantne slike Samsung Neo QLED TV-a koja koristi inovativne Kvantne Mini LED diode (1/40 veličine normalnih LED dioda) kako bi pružila preciznije kontrole svjetla.

Uronite dublje u Dolby Atmos doživljaj sljedećeg nivoa uz Samsung OTS (Object Tracking Sound) tehnologiju. OTS je Samsung funkcija zvuka koja prati predmet, što omogućava da se zvuk filmova, sporta ili igara rasporedi po zvučnicima za najbolji mogući audio doživljaj, tako da ćete, gledajući omiljeni sadržaj, imati osjećaj kao da ste u kinu.

Moćan kvalitet zvuka

Zahvaljujući potpunoj sinergiji između TV-a i soundbar zvučnika možete doživjeti moćan kvalitet zvuka. Dok su zvučnici većine televizora utišani kada je soundbar zvučnik uključen, Samsung Q-Simfonija omogućava svojim kompatibilnim televizorima i soundbar zvučnicima reprodukciju zvuka u isto vrijeme i sinhronizovano kako bi se stvorio imerzivniji surround zvuk.

Opustite se i neka se SmartThings neprimjetno poveže sa svim Vašim pametnim kućnim uređajima, nadzire ih i kontroliše. Uz ugrađeno IoT čvorište, sada možete potpuno uživati u poboljšanoj povezanosti bez dodatnih uređaja.

Novi Samsung Neo QLED 8K televizori unaprijeđeni su kako bi pružili vrhunski doživljaj velikog ekrana u kućnoj atmosferi. Samsung Neural Quantum 8K procesor, ultimativno 8K iskustvo koje pokreće vještačka inteligencija, ima 64 neovisne AI mreže, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitet slike te dodaje dubinu i oštrinu. Uz to, Quantum Matrix Technology Pro tehnologija donosi poboljšani kvalitet slike, zahvaljujući inovativnim Quantum Mini LED svjetlima s 14-bitnom obradom i poboljšanjima vještačke inteligencije, koji kontrolišu svjetlo, kako bi poboljšali jasnoću i kontrast crne boje. Quantum HDR 64x tehnologija hvata najsitnije detalje u svijetlim i tamnim područjima za prikaz istinskog HDR 10+ kvaliteta slike baš kao što je filmski reditelj i zamislio.

Ono što je važno za istaći jeste da je šest modela kompanije Samsung Electronics iz linije Neo QLED za 2023. godinu dobilo certifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta. Ova oznaka se dodjeljuje proizvodu kada se dokaže da se njegovo emitovanje ugljika smanjuje iz godine u godinu, što je potvrda nastojanja kompanije Samsung da poboljša održivost tokom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

Ukoliko razmišljate o kupovini novog televizora i još uvijek niste odlučili koji bi mogao biti najbolji za vas onda su Samsung Neo QLED televizori najbolje rješenje i uređaj uz koji će vaše iskustvo gledanja omiljenog TV sadržaja biti izuzetno.