Društvena mreža Facebook ponovo se odlučila na promjene određenih dijelova svog servisa. Ovoga puta promjene bi trebale dovesti do jednostavnijeg pronalaska zanimljivih informacija.

Facebook je tokom vikenda započeo sa uvođenjem nekolicine promjena na svom servisu. Osnovna se tiče početne stranice koju je sada moguće pregledavati na dva načina – samo popularnije novosti i statusne poruke te apsolutno sve novosti. Faktor popularnosti neke vijesti, objavljene fotografije, statusne poruke i slične informacije određen je brojem komentara ili oznaka "Sviđa mi se" koje su ostavili vaši prijatelji. "Novosti uživo" prikazuje sve objavljene informacije, kao što je to i do sada bila praksa.

Odsad se korisnicima na početnoj stranici Facebooka prikazuju i neke informacije o prijateljima koje nisu na ovom mjestu bile uobičajeno vidljive poput novih prijateljstava korisnika te favorizovanje određenih brandova ili sličnih grupa.

Bilo kako bilo, logično je da Facebook sa oko 300 miliona korisnika širom svijeta stalno unapređuje i nadograđuje svoju uslugu, ali za razliku od nekih ranijih promjena, ova korisnicima zasad dobro sjeda.