Kimberley Swann, šesnaestogodišnjakinja iz Essexa, radila je na novome poslu samo jedan dan; šefovima se, naime, nisu svidjeli njezini komentari u vezi posla na društvenoj zajednici Facebook.

Kao i većina tinejdžera koji kreću s novim poslom, i Kimberley je bila razočarana zadacima koje su joj dali u tvrtki Ivell Marketing & Logistics. 'Dosadno mi je', napisala je na svom profilu na Facebooku. 'Čitav dan samo bušim rupe u papiru i skeniram dokumente.'

No, njezin šef vidio je te komentare i odmah joj dao otkaz. Kimberley očito nije znala podesiti privatnost na svom profilu na Facebooku, no ostaje pitanje je li uopšte etički ispravno dati nekome otkaz zbog privatnih komentara na društvenoj zajednici.

Slični slučajevi već su se događali,  no uglavnom je bilo riječ o napisima na blogu koji se poslodavcu nisu svidjeli. U tom smislu, Facebook zapravo nije ništa drukčiji od bloga; čak je i bolji, jer je na njemu lakše detaljno podesiti ko tačno može, a tko ne može čitati vaše komentare. No, ovo je još jedan pokazatelj da i ono što radimo u virtualnom svijetu može imati vrlo vidljive posljedice u pravome.