TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI

Iako je većina laptopa osjetljiva na tekućine, postoje načini na koje možete bez problema očistiti njihove tastarure.

Bez obzira radilo se o mrvicama, prašini, otiscima prstiju, dlakama kućnih ljubimaca ili nečemu ljepljivom, tipke je moguće obrisati uz pomoć stvari koje već imate kod kuće. Ako dijelite uređaj s ukućanima, čišćenjem tastature možete spriječiti i širenje opasnih bakterija.

Prije nego što krenemo, ugasite kompjuter. Nikome ne treba slučajno pritisnuta tipka. Isključite ga iz zida kako biste smanjili šansu od električnog udara. Konačno - osigurajte to da imate sigurnosnu kopiju, piše Verge.
 
Da biste očistili laptop od mrvica, okrenite ga naopačke i dozvolite najvećim komadićima da jednostavno ispadnu. Nakon toga vrlo nježno nekoliko puta udarite po stražnjem dijelu kućišta kako biste izbacili sve komadiće. Ako vam to ne pođe za rukom, uzmite usisavač i stavite mali dodatak za skraćenje ulaza cijevi te obavezno smanjite snagu na minimum.

Nakon toga očistite površinu tipkovnice kako biste eliminirali bakterije i mrlje. Prvo sve obrišite krpicom za dezinfekciju, a izbjegavajte one koji imaju izbjeljivač. Ako nemate vlažne maramice, poslužit će alkohol. Također nipošto ne sprejate tekućinu izravno na tipkovnicu. Nakon što ste dezinficirali tipke pređite površinu vlažnom, a, nakon svega posušite je sa suhom tkaninom.