Stiže 11. februara

Samsung je slučajno na svojoj stranici internet trgovine otkrio fotografije njegovog predstojećeg ljubimca Galaxy S20 koje potvrđuju brojne glasine odranije o izgledu ovog uređaja.

Potvrđen je i novi naziv uređaja Galaxy S20, umjesto S11, što su mnogi očekivali. Na objavljenim fotografijama može se vidjeti prednja hole-punch kamera te višestruka zadnja kamera koja će moći snimati 8K video pri 30 fps.
Nije teško zaključiti da će Samsung imati i novu sivu masku sa LED svjetlima koja je slična prošlogodišnjoj LED maski za model Galaxy S10.
Fotografije novog Samsungovog ljubimca brzo su povučene sa stranice za online trgovinu, prenosi Verge. Međutim, nisu promakle tehnoljupcima koji svakodnevno čekaju nove informacije o nadolazećih uređajima.
Ovo nije prvi put da je Samung slučajno objavio fotografije mobitela koji još nije objavio. Slična situacija desila se i sa modelima Galaxy Note 10 i Note 10 Plus samo dan prije nego su zvanično predstavljeni.
Galaxy S20 zvanično će biti predstavljen na Samsungovom događaju u San Franciscu 11. februara. Koliko je do sada poznato, južnokorejski gigant donosi tri različite varijante Galaxyja S20, uključujući i novi Ultra model. Inače, sva tri modela će imati displeje od 120Hz te podršku za 5G.
Podsjećamo, na događaju u San Franciscu Samsung će predstaviti i svoj sklopivi telefon Galaxy Z Flip.