Miniju su pripremili tri Countrymana

Nakon premijernog predstavljanja na Sajmu automobila u New Yorku Minijeva tri hibridna Countrymana krenut će na 25.750 kilometara dugo putovanje od Aljaske (SAD) do Ognjene Zemlje (Argentina).

S namjerom da na najbolji način demonstriraju kvalitet svog prvog produkcijskog hibridnog modela u Miniju su pripremili tri Countrymana koji će nakon predstavljanja na Sajmu automobila u New Yorku krenuti na putovanje s krajnjeg sjevera Sjedinjenih Američkih Država, a nakon 25.750 kilometara čuvenom Panamericana trasom kraj puta bit će argentinsko otočje Ognjena Zemlja koje se nalazi na krajnjem jugu Južne Amerike.
Dodatna svjetla, krovni nosač i rezervna guma na njemu jedine su razlike (dorade) na tri hibridna modela Cooper SE Countryman All4 kojima Mini planira preći najdužu cestovnu vezu između Sjevera i Juga, a poenta svega je dokazati da hibridni automobili nisu optimalne opcije samo za kupce koji najveći dio vremena iza upravljača provode na gradskim ulicama.
Hibridne Countrymane koji će se na putovanju suočiti s velikim nadmorskim visinama, lošim cestama i izrazitim temperaturnim razlikama pokreće 1,5-litarski trocilindarski turbobenzinski motor sa 136 KS i 220 Nm najvećeg obrtnog momenta kojem asistira elektromotor sa 88 konjskih snaga i 165 Nm najvećeg obrtnog momenta. Kombinovanih 224 KS i 385 Nm najvećeg obrtnog momenta dovoljno je da Countryman od 0 do 100 km/h stiže za manje od sedam sekundi, a s potpuno napunjenim baterijama bez asistencije turbobenzinca može preći 40 kilometara.