Prema posljednjim informacijama AMG-ovu hibridnu "Formulu 1" za korištenje na javnim cestama“ pokretat će više od ranije spominjanih 1.000 konjskih snaga.

Prilikom premijernog predstavljanja publici na posljednjem Sajmu automobila u Frankfurtu iz AMG-a su izjavili da ukupan potencijal automobila Project One iznosi 1.000 konjskih snaga, što je izmjereno na valjcima, a zasluga je 1,6-litarskog V6 turbobenzinca i četiri elektromotora koji mu asistiraju.
U međuvremenu, prvi čovjek AMG-a Tobias Moers izjavio je da će konačni potencijal automobila biti povećan. Spominje se blizu 1.100 konjskih snaga, a dobro informisani kažu da su u AMG-u dodatnu motivaciju pronašli u sličnim projektima koje već uveliko pripremaju u Aston Martinu i McLarenu.
S druge strane, Project One će ipak biti teži od inicijalno spominjanih 1.200 kilograma, a Moers je rekao da će masa automobila iznositi između 1.300 i 1.400 kilograma. Ono što ostaje nepromijenjeno je činjenica da će minimalno modificiran 1,6-litarski V6 motor, koji je za Project One "posuđen" iz Mercedesove Formule 1, nakon 50.000 pređenih kilometara morati da ide na temeljito obnavljanje.
Sve to, zaključno s cijenom automobila (oko 2,3 miliona eura), ne predstavlja poseban problem budućim vlasnicima automobilske egzotike koju će Mercedes-AMG ponuditi u samo 275 primjeraka, a svi su već odavno rasprodani.