Škoda će na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi publici predstaviti posljednje osvježenje svog pomalo vremešnog predstavnika B segmenta.

S posljednjim osvježenjem modela Fabia stigla su redizajnirana kućišta prednjih i zadnjih svjetala u koja je implementirana najnovija LED tehnologija, a Škodin predstavnik popularnog B segmenta prvi put se može naručiti u kombinaciji s 18-inčnim točkovima, ali spomenuta opcija neće biti ponuđena s praktičnijom karavanskom karoserijom.
Manje izmjene vidljive su i na odbojnicima Fabije, a "zatezanje bora" u unutrašnjosti podrazumijeva unaprijeđen multimedijalni sistem kojim se upravlja preko 6,5-inčnog displeja. Za povezivost s eksternim uređajima tu su Bluetooth, USB i utor za memorijsku karticu, a s boljim paketima opreme stižu i aplikacije Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink.
Kabine Fabija dobile su kvalitetnije materijale za oblaganje, a uz dva USB konektora za putnike na zadnjim sjedištima tu je i držač za tablet.
S novim LED svjetlima stiže i automatsko prebacivanje s kratkih na duge snopove, a u opciji su i sigurnosni sistemi za upozorenje "Blind Spot Detect" i "Rear Traffic Alert".
Ponuda motora zasnovana je na dvije trocilindarske opcije. Slabiji litarski atmosferski motor može se dobiti sa 60 i 75 KS, a iz iste konfiguracije i radne zapremine u kombinaciji s turbopunjačem kupac može birati između 95 i 110 KS. Uz najsnažniji motor u ponudi opciono se nudi i 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila.