Nakon predstavljanja nove generacije Velostera koji je dobio i svoju najsnažniju verziju s oznakom N, u Hyundaijevom odjelu u kojem su zaduženi za sportske modele kažu da je Veloster samo jedan u nizu budućih modela s oznakom N.

Predstavljen u Detroitu (SAD), Hyundai Veloster N pokreće dvolitarski četverocilindarski benzinski motor koji uz asistenciju turbopunjača razvija 275 KS i 352 Nm najvećeg obrtnog momenta, a vozač u ovom slučaju može računati na elektronski kontrolisanu djelimičnu blokadu diferencijala i adaptivne amortizere.
Najsnažniji Veloster druge generacije je (nakon modela i30 N) drugi, ali ne i posljednji model iza kojeg stoji Hyundaijev N odjel, jer je prvi čovjek odjela Albert Biermann najavio još sportskih modela koji će na sebi nositi oznaku N.
"S narednim modelima koji će na sebi nositi oznaku N Sport nećemo ponuditi performanse koje smo ponudili uz modele i30 N i Veloster N, ali će modeli biti opremljeni sportskim dodacima koji uključuju bolje gume, atraktivne karoserijske komponente i modifikacije u kabini. Odjel će za nekoliko komponenti koje su derivat naših aktivnosti u WRC-u ponuditi i opciju zasebnog naručivanja", rekao je Biermann.
Veloster N u prodajne salone stiže u drugoj polovini godine, a u Hyundaiju obećavaju primamljivu cijenu.