Consumer Reports

Consumer Reports je objavio listu najboljih i najgorih automobila na tržištu.

U ovom izboru od presudne važnosti su, osim performansi samog vozila, i njegova pouzdanost, kao i zadovoljstvo vlasnika.
Svoj komentar o vozilu dalo je više od 230.000 korisnika stranice, dok je uzeta u obzir i pouzdanost vozila na temelju prijavljenih kvarova od čak 740.000 korisnika, prenosi Index.
U najnižoj klasi pobjednici su Honda Fit (Jazz) za gradski mini, Subaru Impreza je prvi izbor u konkurenciji kompaktnih automobila, dok je Toyota Camry najbolja limuzina srednje klase. Chevrolet Impala je najbolji veliki automobil.
Kod terenaca je Subaru Forester najbolji mali SUV, dok je Lexus RX broj 1 u konkurenciji luksuznih SUV-ova. Prvo mjesto u konkurenciji modela srednje veličine osvojila je Kia Sorento. Ford F-150 je i dalje najbolji pick-up model.
Najbolji jeftini sportski automobil do 40.000 dolara je Mazda MX-5, a na suprotnoj strani je Toyota Sienna kao najbolji monovolumen.
Gledano po markama apsolutni pobjednik je Audi. Slijede ga Subaru i Lexus, koji odlične ocjene imaju za sve modele. Društvu najboljih pridružili su se Porsche na 4. mjestu i BMW na 5.poziciji.
Inače, kad bi bavarci imali zadovoljnije kupce lako bi prošli na više pozicije. Konkretno, Lexus se pokazao najpouzdanijim, dok je BMW najbolje prošao u testovima vožnje. Ako se pitate gdje je Mercedes - posrnuo do 14. mjesta.

Fiat Crysler grupacija neslavno prošla

Zanimljivo je pogledati i koje se kompanije proteklih godinu dana nisu proslavile.
Na 5. mjestu je Chrysler kao dio FCA grupacije. Najlošija strana im je ispodprosječna pouzdanost, a potom i činjenica da niti jedan njihov model nije stigao blizu vrha liste.
Još gore je prošao Land Rover, koji ima iste probleme, a i jedini je (isključivo) evropski proizvođač na neslavnoj listi.
Na 3. mjestu je Mitsubishi i to uprkos natprosječne pouzdanosti. Loše ocjene testova pojedinih vozila bile su preveliki teg.
Drugo i prvo mjesto najgorih brandova osvaja Fiat Crysler grupacija, odnosno Jeep i Fiat.