Rekord koji je postavio "Bugatti Veyron Super Sport" 2010. godine na Volkswagenovoj stazi u Njemačkoj od 431.072 km/h napokon je oboren. Hennessey "Venom GT" je u Kennedy svemirskom centru dostigao brzinu od 435.31 km/h, međutim, izgleda da novi šampion neće još moći da se upiše u Guinnessovu knjigu rekorda.

Prema propozicijama Guinnessove knjige rekorda neophodno je obaviti dvije vožnje, po jednu u oba smjera i na taj način izračunati srednju brzinu, što nije bio slučaj prilikom testiranja "Venoma" koji će za sada ipak biti lišen laskavog guinnessovog rekorda za najbrži serijski automobil na svijetu.
Vozač Brian Smith je nakon vožnje rekao da je automobil imao još snage:
"Pri najvećoj brzini bilo je malo lelujanja, ali to je normalno kada idete 430 km/h. I  dalje je vukao. Da smo imali više prostora, mogli smo i brže da idemo", rekao je Smith koji je ubijeđen da bi mogao da izvuče bar još 10 km/h da je staza bila duža.
Treba istaći podatak da je Bugatti svoj rekord postavio na stazi dužine skoro 9 km, dok se pista u Kennedy svemirskom centru prostire na 5 km.
Ako vas zanima šta je neophodno za postizanje ove brzine, to je, pored sjajne aerodinamike i lakih materijala 7-litarski V8 motor sa nevjerovatnih 1.244 KS koji do stotke stiže za 2.7 sekunde.