Kao konkurencija teslinom x modelu

Pojedini Audijevi dužnosnici otkrili su da će novi Q8 model dobiti e-tron varijantu koja će postati glavna konkurencija Teslinom nadolazećem modelu X. Audi je prije gotovo godinu dana potvrdio planove o vrhunskom SUV-u, a čini se kako će njegov električni model dobiti tehnologiju preuzetu iz R8 e-tron modela. To znači da bi električni domet mogao iznositi impresivnih 595 km.

Kako bi se što bolje natjecao s Modelom X, Audi Q8 e-tron će dobiti veliki baterijski snop od minimalno 80 kWh. Pojavit će se vjerovatno 2017. godine ili kasnije, a njegovi elektromotori pogonit će obje osovine te tako omogućiti pogon na sva četiri točka.
Standardni Audi Q8 koristit će istu platformu kao i nova generacija Q7 modela, a kupcima će na raspolaganju biti čitav niz benzinskih i dizelskih motora, kao i plug-in hibridna varijanta. U ponudi će biti i vrhunska SQ8 izvedba, a sam styling naglašavat će sportsku stranu vozila.
Prodavat će se u 5-sjednoj i 7-sjednoj konfiguraciji, a bit će nešto skuplji od novog Q7 koji bi se trebao pojaviti krajem ove godine.