Luksuzni Mercedesov Coupe CL otišao je u historiju, ali u skorije vrijeme stiže njegova dostojna zamjena bazirana na novom Mercedesu S-Klase.

Koncept koji je premijerno prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu nazvan je S-Klasa Coupe i predstavlja sami vrh današnje Mercedesove ponude. Konceptni model izgleda osjetno atraktivnije od standardne S-Klase i čini se da neće biti mnogo izmjena na produkcijskoj varijanti.
Uz agresivniju pojavu, elegantne linije karoserije viđene na S-Klasi u ovom slučaju dovedene su do savršenstva, tako da luksuzni Coupe izgleda odlično iz svakog mogućeg ugla. Ispod velikih blatobrana nalaze se 21-inčni točkovi između kojih je čak 2.945 milimetara međuosovinskog rastojanja. Ukupna dužina automobila iznosi 5.050 mm. Širok je 1.985 i visok 1.409 mm.
Pokreće ga 4,6-litarski V8 biturbo motor koji razvija 455 KS i 700 Nm obrtnog momenta. U unutrašnjosti se mogu vidjeti određene razlike u odnosu na S-Klasu, a sve zajedno, uključujući svilene tepihe, napravljeno je od vrhunskih materijala i zadovoljit će i najzahtjevnije kupce. Pored ostalog, vozač na raspolaganju ima dva 12,3-inčna displeja. 
Od instaliranih najmodernijih sigurnosnih sistema izdvajamo dvije kamere koje u lošim uslovima vidljivosti osiguravaju trodimenzionalni prikaz situacije ispred automobila na daljini do 50 metara. Prema posljednjim informacijama produkcijska verzija trebala bi biti otkrivena u januaru 2014. na Sajmu automobila u Detroitu (SAD).