VBB-3 model

Francuski proizvođač egzotičnih superautomobila Venturi proizveo je novu inačicu super automobila kojeg pogoni elektromotor od čak 2.230 kW i koji razvija gotovo 3.000 konjskih snaga (tačnije 2990 KS).

Tako su Francuzi odlučili ponovno srušiti neke rekorde, a to namjeravaju upravo s ovim VBB-3 modelom. Naravno, to nije cestovni model nego samo za postizanje rekorda. Upravo su se zato uputili na osušeno slano jezero Bonneville (Utah, SAD), poznato upravo po trkaćoj stazi na kojoj se postižu rekordi. 
Za upravljačem bi trebao biti Roger Schroer, testni vozač iz Ohia, isti onaj koji je već postigao rekord na prošloj VBB-2 super jurilici na električni pogon. Godine 2010. je s VBB-2 postigao brzinu od 495,5 km/h, srušivši stari rekord od tek 395,3 km/h. 
No, Venturi nije jedini tim koji želi srušiti rekord u brzini postignut elektromobilom. Don Wales, unuk nekadašnjeg rekordera Malcolma Campbella, sa svojom električnom 'Plavom pticom' namjerava postići brzinu veću od 500 milja na sat, odnosno više od 800 km/h, piše Automanija.