Najprodavaniji sportski kupe

Posebno izdanje jednog od najpoznatijih američkih sportskih automobila svih vremena kupcima u Evropi bit će ponuđeno u ograničenoj količini.

Posebnim izdanjem koje će biti ponuđeno samo kupcima u Evropi, proizvođač automobila Ford obeležava 55. rođendan Mustanga, svog legendarnog modela, saopšteno je iz te kompanije.
Mustang55 je zasnovan na modelu Mustang GT i pokreće ga petolitarski V8 motor sa 450 konjskih snaga i 569 Nm najveceg obrtnog momenta.
Posebno izdanje jednog od najpoznatijih američkih sportskih automobila svih vremena kupcima u Evropi biće ponuđeno u ograničenoj količini u obe karoserijske verzije.
Krov i karoserijski detalji u crnoj boji, posebne tamne felne od 19 inča, drugačija ručica menjača i karbonski fragmenti u kožom/alkantarom obloženoj kabini su elementi koji ovaj Mustang odvajaju od standardnih verzija.      

Najprodavaniji sportski kupe

Cena jubilarnog modela još nije objavljena.
Predstavljanjem Mustanga 55 u Fordu su sa zadovoljstvom opet napomenuli da će, zbog potražnje koja je premašila sva očekivanja, model Mustang Bullitt, proizvoditi i naredne godine.
Mustang je inače i u 2018. godini, četvrtu godinu zaredom, ostao najprodavaniji sportski kupe u svetu, sa prodatih 113.066 primeraka, prema podacima IHS Markita.
U prvoj polovini 2019. Ford je u Evropi prodao 5.500 primeraka, što je rast od pet procenata u odnosu na isti period prošle godine.