Što je pogubnije za kralježnicu - dva sata u automobilu ili 7 sati u uredu? Doživotne tragove na tijelu dublje će ostaviti sati za volanom. Pogledajte što vam to još tijelo neće zaboraviti.

Promotrite svoje tijelo. Dobar dio otpada na noge, zar ne? Naš životni stil kao da ih baš i ne treba. Udahnite zrak u prirodni - ovo je najidealnija moguća kombinacija plinova za pluća. Što ulazi u vaša plućna krila? Pogledate još neke prijestupe koje tijelo ne oprašta:

1. Malo kretanja
Slaba cirkulacija, koja se najčešće javlja kao posljedica nedostatka fizičke aktivnosti, dovodi do začepljenja arterija, a to povećava rizik od moždanog udara. Ukoliko svakodnevno šetate makar 20 minuta ili tri sata jednom tjedno, prepolovićete rizik.

2. Alkohol
Alkohola šteti. Treća čaša vina ili piva znatno opterećuje jetru, a koja čašica više može stvoriti još veće probleme. Ako želite sačuvati zdravlje klonite se alkohola.

3. Cigarete
Pušenje dovodi do sužavanja krvnih žila, a samim tim i do pojave hipertenzije. Otrovi iz cigareta ometaju sve pa i rast i sposobnost regeneracije koštanog tkiva, što u kasnijem dobu može dovesti do osteoporoze. Još sedam godina nakon što prestanete s pušenjem vaše će tijelo izbacivati otrove nakupljene u organizmu.

4. Opterećenje kralježnice
Kralježnica će zapamtiti svako preopterećenje. Dva sata sjedenja u automobilu za kralježnicu je gore nego osam sati sjedenja u uredu, jer tamo s vremena na vrijeme ipak ustanete. Kičmeni stup je naročito osetljiv u donjem dijelu. Kad god možete, radite vježbe za jačanje leđnih mišića.

6. Previše mesnih prerađevina
Svakodnevno konzumiranje mesnih prerađevina nije zdravo. Lječnici su ustanovili da zasićene životinjske masti razgradnjom u našem organizmu stvaraju tvari koje povećavaju opasnost od pojave krvožilnih bolesti. Za početak, izaberite jedan dan u tjednu kada uopće nećete jesti mesne prerađevine.