Koliko možete izdržati bez seksa a da to negativno ne utiče na vaše zdravlje? Poznajete li svoj seksualni sat? Možete li objasniti svoju potrebu za seksom?

Može li vaša potreba za seksom biti zadovoljena nježnom gestom vašeg partnera ili vam je potreban cijeli seksualni show da biste bili u potpunosti zadovoljni?

S obzirom da sebi mnogi ne postavljaju ovakva i slična pitanja, često dolazi do sukoba zbog razlika u seksualnim potrebama između partnera. Koji su vam prioriteti?

Seks je bez dvojbe tjelesna potreba, bazirana na reprodukciji i potrebi za socijalizacijom. Preživljavanje i opstanak bazirani su na mogućnosti da ljudi žive u grupama, a to uključuje i rađanje odnosa, više ili manje trajnih i ugodnih. Seksualni čin je i jedno od obilježja slavljenja ljudskih odnosa.

Kako vaše tijelo ukazuje na to da vam treba seks?

Lako je previdjeti tjelesne signale koji upućuju na to da vam treba seks jer mnogo puta podsjećaju na probleme sa kojima se nosimo na dnevnoj bazi.

Najbolji način za uočavanje tih signala je sagledati i koja sve negativna raspoloženja nestaju odmah nakon seksa. Imajte na umu i činjenicu da seks ne uključuje uvijek i drugu osobu. Drugim riječima – uzmite masturbaciju kao jednu od opcija.

Znakovi koji ukazuju da trebate seks:

– pretjerana nervoza
– neopravdana anksioznost, migrene
– učestali stres
– gubitak apetita
– nedostatak potrebe za snom
– kontradiktorni osjećaji koji se odnose na određenu osobu
– učestale seksualne maštarije, pogotovo preko noći

Praktino, nedostatak seksa uzrokuje puno reakcija, više ili manje objašnjivih, a u nekim ekstremnim slučajevima može doći do određenih psihičkih i fizičkih reakcija: problemi sa kožom, iritacije, ljutnja... A sve može završiti time da povrijedite ljude koji su uz vas, emocionalno i psihički, jer niste "pročitali" neke od znakova koji ukazuju da trebate pomoć.

Jednom kad u potpunosti spoznate znakove koji govore da trebate seks biće vam puno lakše shvatiti neugodne simptome koji se pojavljuju s vremena na vrijeme. Ako prepoznate te znakove, moći ćete ih spriječiti. Naravno, ovakvi intervali se razlikuju od osobe do osobe i ovise o nekoliko faktora, kao što su godine, stil života, trudnoća, psihička stanja, menopauza.

Sve u svemu, dajte sebi vremena kako biste analizirali sebe i svoje tijelo, potrebe i žudnje, i na taj ćete način moći razumjeti svoje reakcije te poduzeti ono što treba kako biste se vratili u normalu.